ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΕΛΛΕΤ

Χρήσιμες συμβουλές από την Green Pellet για να μπορείς να διακρίνεις την ποιότητα του pellet.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΕΛΛΕΤ
  • Συντάκτης: Κυριακίδης Αντώνης

Για να έχει καλή απόδοση το μηχάνημα θέρμανσης πρέπει να έχει και καλής ποιότητας προϊόν καύσης.

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε το προϊόν; δηλαδή το ποιοτικό πέλλετ ξύλου

  • Παραλαμβάνετε από το τοπικό κατάστημα αρχικά μια μικρή ποσότητα Pellets, 2-3 σακουλάκια των 15kgr, ώστε να τα δοκιμάσετε πριν δεσμευτείτε για αγορά μεγαλύτερης ποσότητας.
  • Πριν την τοποθέτηση του νέου pellet, πρέπει να καθαριστεί η συσκευή από όλα τα κατάλοιπα των προηγούμενων καυσίμων. Καθώς προσθέτετε το νέο pellet δείτε εάν το κάθε σακουλάκι έχει πολύ σκόνη και ελέγξτε με το χέρι σας εάν έχει αντοχή. Το pellet πρέπει να έχει μηχανική αντοχή και να μην θρυμματίζεται. Η επιφάνεια του πρέπει να γυαλίζει και όταν προσπαθούμε να το σπάσουμε με το χέρι να μην γίνεται τρίμα. Η επιπλέον σκόνη μέσα στο σακουλάκι και η έλλειψη συνοχής είναι ενδείξεις ενός προβληματικού pellet, που δημιουργήθηκε στην γραμμή παραγωγής των εργασιών ή στην κακή πρώτη ύλη για την παραγωγή pellet.
  • Παρατηρήστε την συμπεριφορά της συσκευής θέρμανσης (σόμπα pellet, λέβητας ή καυστήρας pellet), κατά το άναμμα βλέποντας τα καυσαέρια και την ποσότητα του ορατού καπνού.
  • Αφού ξεκινήσει η καύση δείτε μέσα στο θάλαμο της συσκευής θέρμανσης, το χρώμα της φλόγας. Το ιδανικότερο είναι η φλόγα να πλησιάζει το λευκό χρώμα.
  • Αφού καεί όλη η ποσότητα του pellet παρατηρήστε τα στερεά υπολείμματα της καύσης, και ανακατέψτε την στάχτη που υπάρχει μέσα στον θάλαμο. Αναζητήστε για συσσωματώματα με υφή πέτρας μέσα στην στάχτη, και στα τοιχώματα του θαλάμου καύσης της θερμαντικής σας συσκευής. Σε περίπτωση που εντοπίσετε σβόλους μέσα σε στάχτη με υφή πέτρας, σημαίνει πως τα pellet που χρησιμοποιήσατε έχουν παραχθεί από ρητινούχα ξύλα, ή άλλα ακατάλληλα υλικά και καλό θα είναι να τα αποφύγετε.

Παραλαμβάνετε αρχικά μια μικρή ποσότητα pellet. Πριν την τοποθέτηση του νέου pellet, πρέπει να καθαριστεί η συσκευή θέρμανσης. Αφού ξεκινήσει η καύση δείτε το χρώμα της φλόγας. Το ιδανικότερο είναι η φλόγα να πλησιάζει το λευκό χρώμα.Εάν τα αποτελέσματα των παραπάνω είναι θετικά τότε μπορείτε με μεγαλύτερη σιγουριά να προβείτε σε παραγγελία μεγαλύτερης ποσότητας του συγκεκριμένου καυσίμου.